Aaltosen iltatoiminnot

Aaltosen vakituinen iltatoiminta

Maanantai:
Animekerho 16:30-18:30
SETA,n nuortenryhmä 18:30-21:30

Tiistai:
Tabu-ryhmä 16:30-17:30
KinoAaltonen 18:00-20:00

Keskiviikko:
Mediailta 17:00-20:00

Torstai:
Chillausilta 17:00-20:00

Aaltosen mediatoiminta
Aaltosen muu iltatoiminta


Mediatoiminta

Radiotoiminta | Nuorisokanava Hertzilä – Radio-ohjelmaa nuorilta nuorille

On ainoa laatuaan. Suoria viikottaisia radiolähetyksiä, haastatteluita, reissuja, konsertteja, uusia ihmisiä, uusia tilanteita, omaa radioshowta, itsensä ylittämistä, onnistumista, innostumista…  Se on kaikkea tätä. Nuorisokanava Hertzilässä pääset tutustumaan radiotyön perusteisiin, radiohaastatteluiden suunnitteluun ja toimittamiseen, juontamiseen, studiolaitteisiin, äänityslaitteisiin, ja mikä parasta, olet suorassa radiolähetyksessä. Nuorisokanava Hertzilä kuuluu webissä: www.hertzila.com. Hertzilän lähetykset pyörivät torstaisin 18-20.

Valokuvaaminen | FotoStudio

Mahdollisuus kehittää valokuvaukseen liittyviä taitoja, tai vaikkapa alkaa ihan alusta. Aaltosesta löytyy ammattilaistason valokuvausstudio, joka on vapaasti nuorten käytettävissä. Kuvia voi tulla ottamaan myös omalla ajallaan (voit varata tilan vaikkapa viikonlopuksi). Voit ottaa esim. kaverikuvia, mummolle kivoja yllärikuvia, perhekuvia, hellustelukuvia, mallikuvia, tuotekuvia…Tuu tutustuun! Aaltosesta löytyy myös liuta kameroita, digijärkkäreistä pikkupokkareihin. Eli se, jos et kameraa omista, ei estä sinua kuvaamasta. Kuvia otetaan muutenkin ja muuallakin kuin studiossa, esimerkiksi erilaisia tapahtumia käydään taltioimassa, ja nuoret saavat erilaisia valokuvaustehtäviä. Kuvankäsittelyynkin saa apua, neuvoja ja oppia.

Kirjoittaminen | TekstiPaja

Tekstiä kehiin! Raapustellaan yhdessä ja erikseen artikkeleita, uutisia, haastatteluita ja juttuja Adapterin blogiin, valtakunnalliseen nuortenlehti Curlyyn sekä paikallislehti Lounais-Lappiin – tai vaikkapa vain omaksi iloksi. Jutut voivat olla esimerkiksi elokuva-, kirja- tai peliarvosteluita, ne voivat olla mielipidekirjoituksia, kantaa ottavia, ajankohtaisia, ikuisia. Mitä tahansa. Kirjoittajapaja tarjoaa myös tiiviskursseja; blogin perustamisesta ja pitämisestä, sekä -juttujen kirjoittamisesta. Kysy rohkeasti lisää! Adapterilla on blogi, joka toimii osoitteessa adapteritornio.blogspot.com. Adapterin blogin kirjoittaja voi olla kuka tahansa, se voit olla sinä.
Onko sinulla juttu, teksti, runo taikkapa valokuva jonka haluat julkaistavan? Lähetä juttusi osoitteeseen markku.lukkariniemi@tornio.fi

Äänityö | Räpit, käpit ja muut

Mahollisuus esiintyä “kasvottomana”, omaa ääntä käyttäen. Muuta ei vaadita, kuin hiukkasen rohkeutta. Sekä valmiista teksteistä, että omista teksteistä voi tehä erilaisia kuunnelmia. Tutustutaan myös äänitehosteiden käyttöön ja tuottamiseen. Aaltosen studiossa on ehottoman hyvät puitteet kuunnelmien tekoon, ja auttavia käsiä ompi tarjolla. PS. Samaisessa studiossa vois myös äänitellä, räppejä sunmuuta semmoista.

Video | Ei blogi vaan vlogi!

Filminpätkiä käsikirjoituksen kanssa tai ilman. Videokameralla voi kuvata esimerksiksi omaa harrastustoimintaansa ja vapaa-ajan viettoa, mutta mahollisuus oppia haasteellisemman lyhytelokuvan tekoa on myös tarjolla. Käsikirjoittamista, kuvaamista ja editointia: kaikkeen saapi apua ja tukea. Aaltosesta löytyy kamat videoiden tekoon, kuvauksesta editointiin ja aina viimeistelyyn asti. Tuu, niin saatat löytää itsesti tekemästä keikkataltiointeja, animaatioita, musavideoita taikka hulvattomia lyhäreitä. Torstaisin klo 18-20.
Adapterilla on myös youtube -kanava, sinne ne videot menneet on.


Mediailta

Meillä voit tehdä mediaa laidasta laitaan. Valikoimasta löytyy radiotoimittamista, valokuvausta kunnon valokuvastudiossa, vloggausta, bloggausta tai vaikka somegamen kehittämistä.

Mediatoimintaan pääset tutustumaan ohjatusti Aaltosella keskiviikkoisin 17-20.
Liity Mediatiimin Facebook-ryhmään – Siellä ilmoitetaan mahdollisista muutoksista. Klikkaa tästä Facebook-ryhmään.

Chillausilta

Torstaisin meille pääsee hengailemaan kaveriporukalla. Meiltä löytyy läppäreitä, järkkäri-kameroita, fotostudio, sekä tarvittaessa jopa keittiö. Meillä voit myös tehdä mediaa laidasta laitaan. Valikoimasta torstaisin löytyy valokuvausta kunnon valokuvastudiossa, vloggausta, bloggausta tai vaikka somegamen kehittämistä.

Mediatoimintaan pääset tutustumaan itsenäisesti Aaltosella torstaisin 17-20.
HUOM! Radiostudio poissa käytöstä. Hertzilän lähetykset torstaisin 18-20.
Liity Mediatiimin Facebook-ryhmään – Siellä ilmoitetaan mahdollisista muutoksista. Klikkaa tästä Facebook-ryhmään.


Aaltosen muu iltatoiminta

Animekerho

Nuorisotiedotuspiste Aaltosen Animekerho. Kokoonnutaan maanantaisin klo 16:30 alkaen parin tunnin ajaksi katselemaan viikottain eri sarjoja ja välillä elokuviakin.

Aaltosessa maanantaisin 16:30-18:30.
Liity Animekerhon Facebook-ryhmään, siellä varmistetaan päivän aikataulu. Klikkaa tästä Facebook-ryhmään.

SETA,n nuortenryhmä

Aaltosessa maanantaisin 18:30-21:30.
Lisätietoja toiminnasta Meri-Lapin SETA ry -Facebook-sivulla. Klikkaa tästä Facebook-sivulle.

Tabu-ryhmä

Puhutaan asioista niihen oikeilla nimillä, rohkeasti. Tervetuloa nuori ja nuori aikuinen <3
(Teemoja: kunnioitus, kosketus, seksi, parisuhde, itsetunto, tasa-arvo, rakkaus, seksuaalisuus, seksuaaliterveys, pelisäännöt, rajat, sukupuolten moninaisuus, oma keho, ehkäisy, läheisyys, suvaisevaisuus, oo se kun oot)

Aaltosessa tiistaisin 16-17:30. Lisätietoja ja kokoontumispäivät Etsivän nuorisotyön työntekijöiltä:
Aliisa: 0505209738 | aliisa.sakko@tornio.fi
Reija: 0503427838 | reija.nurkkala@tornio.fi

KinoAaltonen

Maistuisko elokuvaillat rennot letkiässä seurassa, hyvillä puitteilla?

Aaltosessa tiistaisin 18-20.
Liity KinoAaltosen Facebook-ryhmään, siellä varmistetaan päivän aikataulu. Klikkaa tästä Facebook-ryhmään.