Mistä on kyse?

Nuorisokanava Hertzilä on vuodesta 1990 Torniossa toiminut nuorisoradiokanava, jonka kaksituntiset lähetykset torstai-iltaisin klo 18–20 koostuvat kanavan nimenkin mukaisesti nuorten toimittamasta ohjelmasta. Hertzilä kuuluu nettiradiossa www.hertzila.com. Nettiradion kautta lähetys kuuluu ympäri maapallon Torniosta Ruotsiin ja vaikka Uuteen-Seelantiin saakka!

Kanavan lähetykset juonnetaan Nuorisotiedotuspiste Aaltosessa sijaitsevasta studiosta. Kevään 2010 aikana uusitusta tilasta löytyvät kaikki tarvittavat välineet mainion radiolähetyksen valmistamista ja julkaisua varten.

Hertzilän toimittajilta ei vaadita minkäänlaisia supervoimia tai muita erikoisia kykyjä, vaan toimintaan voi tulla mukaan kuka vain aiheesta kiinnostunut nuori. Harrastukseen pääsee tutustumaan esimerkiksi mediaillassa keskiviikkoisin klo 18–20.

Mediatiimi

Mediatiimi kokoontuu keskiviikkoisin klo 18–20 Nuorisotiedotuspiste Aaltosen tiloissa Torniossa osoitteessa Länsiranta 9.

Mediatiimissä harjoitellaan radiotyön perusteita, siis juttujen tekoa, laitteiden käyttöä ja muuta asiaan kuuluvaa. Ketään velvoiteta mihinkään, vaan omaa ohjelmaansa saa työstää omaan tahtiinsa ja omien halujensa mukaan. Toiminta “kerhossa” onkin hyvin vapaata, eikä ketään pakoteta esimerkiksi leikkimään piirileikkejä vasten omaa tahtoaan.

Radiotoimintaan kaivataan uusia ääniä ympärivuotisesti, ja siksipä voit tulla paikalle koska vain, halutessasi vaikkapa vain katselemaan. Toiminta ei myöskään maksa mitään, vaan on täysin ilmaista.

Kanavan toiminnassa on mukana kaikenikäisiä toimittajia aina yläasteelta alkaen, ja juttuja tehdäänkin laidasta laitaan mitä erilaisimmista aiheista. Toimittajat pääsevät aika ajoin osallistumaan myös paikallisiin tapahtumiin, joita ovat esimerkiksi erilaiset konsertit tai muut nuorille suunnatut tilaisuudet.

Hertzilän toimittajana sinulta ei edellytetä minkäänlaista tutkintoa tai ikuisuuden kestävää harjoittelua, vaan halutessasi pääset suoraan lähetykseen heti, kun tunnet olevasi siihen valmis. Radioaaltoja pääset siis koettelemaan kohtalaisen nopeasti ja helposti, vieläpä ilman aiempaa kokemusta radiotoiminnasta!

Tervetuloa tutustumaan!

Hertzilä muutti AdapteriMedian alle 31.5.2018. Näiltä sivuilta löydät samat infot Hertzilästä kuin aiemmin. Muutos tarjoaa myös paljon enemmän sisältöä kuin aiemmin.

Tervetuloa torniolaisten nuorten oman radiokanavan, Nuorisokanava Hertzilän nettisivuille! Nuorisokanava Hertzilän terkkuboxi odottelee viestejä, kosintoja, terkkuja ja biisitoiveita. Hertzilän studioon voi rohkeimmat soittaakin, numero onpi: 040 642 9191.

Nuorisokanava Hertzilän lähetykset on joka viikko klo 18-20, Hertzilä kuuluu intterweebissä www.hertzila.com ja bit.ly/hertzila.

Tällähetkellä Hertzilän toimittajaporukka koostuu 13-21 vuotiaista tyypeistä, sekä muutamasta ohjaajasta. Uuet pääsee mukaan aina! Miten mukaan toimintaan? Noh, sehän ei vaadi mitään muuta kuin sen, että astelet keskiviikko ja/tai torstai-iltaisin Nuorisotiedotuspiste aaltosen portaat ylös, niin siitä se lähtee… Teretulemasta!