MOPOMIITTI – Ihanat mopot

MOPOMIITTI – Ihanat mopot

 

Aurinko helli, etelätuuli puhalteli sopivasti helpottaakseen tavaroiden pakkaamista, purkamista ja kaiken kokoamista. Keskustelu, nauru ja toimintaohjeet tulvivat joka suunnasta – yhdessä touhuttiin tapahtuma-aluetta kuntoon parin tunnin päästä alkavaa nuorten Mopomiitti-tapahtumaa varten. Rauta-aitojen kappaleita, rajaustolppia, huomionauhaa, kulkusuuntaopasteita, puulevyjä, tasapainokeinulauta, huomiokartioita, liikenteenohjausmerkkejä, lautoja, grilli, pihateltta, cooleri virvokkeille, kameroita, musiikkia suurista kaiuttimista, tuoleja, pöytiä – näistä pääelementeistä rakentuivat rajattu varikkoalue oleskeluun ja evästämiseen, keulimiskaista ja mopon hallintaan ajotaitorata.

 

 

Kaukaa kantautuivat kimakka mopojen pärinä ja matalampi kevareiden ja mönkijän pörinä, äänet lähestyivät koko ajan – tapahtuma oli valmis alkamaan. Monet ajelivat ensin vain ohitse luoden uteliaita katseita ja hitaita ohituksia, kiihdyttelyä ja odottelua. Pikkuhiljaa pihapiiriin pärisi enemmän ja enemmän mopoja ja nuoria sekä perheitä vauvasta vaariin katselemaan ja ihastelemaan, mitä tapahtumassa oikein tapahtuu ja kuinka taitavia mopoilijoita radoille osallistuikaan.

 

 

Tornion kaupungin nuorisotoimi, Keminmaan vapaa-aikapalvelut ja Luotolan nuoret ry järjestivät nuorille yhteistyössä lauantaina 8.6.2019 Mopomiitti-tapahtuman Torniossa Torandan asfalttipiha-alueella. Jo suunnitteluvaiheeseen osallistettiin nuoria – he kun ovat itse asiantuntijoita ja tietävät, mitä tapahtumalta haluavat. Mopomiitin perimmäisenä tarkoituksena ja tavoitteena on tarjota nuorille mopoilijoille rekisteröidyillä mopoillaan turvallinen paikka kokoontua sekä tarjota vapaa mahdollisuus näyttää taitonsa mopon hallinnassa ajotaitoradalla, keulia sydämensä kyllyydestä rajatulla keulimiskaistalla, polttaa kumia ja kisailla kenellä on tyylikkäin ja äänekkäin menopeli.

 

 

 

 

Tapahtuma kokosi yhteen viitisenkymmentä mopoa, muutaman kevytmoottoripyörän ja yhden mönkijän, kävijöitä tapahtumassa oli kaiken kaikkiaan noin 70. Tapahtumassa painotettiin liikenneturvallisuutta tarkoin rajauksin tapahtuma-alueella ja liikenteenohjauksessa sekä pidettiin tietovisa aiheesta. Nuoriso-ohjaajat vastasivat koko tapahtuman organisoinnista, järjestyksenvalvonnasta ja turvallisuudesta sekä yleisestä viihtyvyydestä. Tapahtumaan osallistujille, oli sitten mopoilija tai katselija, tarjottiin makkarat ja virvokejuomat.

Mopomiitissä kisailuihin ja visailuihin osallistuneet palkittiin monenkirjavin palkinnoin. Palkinnot saatiin sponsorointilahjoituksina yrityksiltä: Kalle’s Burger, Neste Tupasvilla ja Neste Hahtisaari, Pulla-Jussi ky, Tatun Tarvike, Erikoistukku.fi, Ojanperä, Aavasaksan sähkö oy, Umpitunneli, Onninen Suomi, Elfin – sähköalan ammattilainen. Tapahtuman grafiikasta ja markkinointimateriaalista vastasi Glaf.fi. Ensiapupistettä ylläpiti Suomen Punaisen Ristin Tornion osasto – ensiapupalveluita ei onneksi tarvittu tapahtumassa, sillä kaikki selvisivät ehjin nahoin.

 

 

Pärinät ja pörinät loittonivat ja ajavat hahmot muuttuivat yhä pienemmiksi. Tavaroiden purku, alueen siistiminen ja tapahtuman yhteenveto työntekijöiden kesken. Mielettömän onnistunut, kestoltaan sopiva 3 tuntinen, hyväntuulisia äärettömän taitavia nuoria ja ihania perheitä kohdattiin. Jatkossakin Mopomiitti-tapahtumia tullaan järjestämään, ja nuoria otetaan mukaan suunnittelusta toteutukseen ihan niin paljon kuin halukkaita löytyy! Tasapuolinen aurinkoinen ja sydämellinen Kiitos kaikille tapahtumaa järjestämässä olleille, tapahtuman mahdollistajille, yrityksille, nuorille, perheille – ihan kaikille!

 

 

 

Kuvia tapahtumasta löytyy Facebookista: TORNION NUORISOTOIMI-sivulta.
Videokooste tapahtumasta: Mopomiitti Tornio 2019

Lisätietoja Mopomiitistä (menneistä ja tulevista) voi kysellä: Markku Lukkariniemi 0400768604.

Teksti: Aliisa Sakko

Kuvat: Markku Lukkariniemi

Video: Aleksi Ylitervo