Kesä alkaa uudella musiikilla!

Kesä alkaa uudella musiikilla!
Kesä on tunnetusti hengailun ja ajankuluttamisen juhla-aikaa. Kesä onkin hyvä aloittaa suurella kattauksella uutta musiikkia!
Mikael Gabriel | Kuva: Nana Simelius / Universal Music
Mikael Gabriel | Kuva: Nana Simelius / Universal Music

Mikael Gabriel paukauttaa Ääripäät -albumilla

Alkukesän odotetuimpia albumeja oli viimehetken singlejulkaisuilla vauhditettu Mikael Gabrielin Ääripäät -albumi.

“Jostain syystä viime vuoden kesähitti ja seitsemän miljoonan striimin Riippumatto ei ole päässyt uudelle albumille. Onhan toisaalta kappaleesta kulunut jo vuosi. Riippumaton kaltaista hyvän fiiliksen hypemusaa albumilta edustaa Sahara -kappale. Vahvalla synasoundilla höystetty biisi varmasti löytää tiensä nuorisoradioiden soittolistalle kesän aikana. Heikompiin hetkiin albumilta löytyy tsemppibiisit Älä Huku Kyyneliin ja Ei Oo Hätää.” Lue juttu albumista tästä.

 

Singlekesä starttaa mimmienergialla

Uutta musiikkia kuluneina päivinä ovat julkaiseet mm. Vilma Alina, Nelli Matula ja Ellinoora

 

Vilma Alina feat. Gasellit – Voimaeläin

Vilma Alinan aikaisempaan Ballerina-singlen kevyeen fiilikseen tykästyneitä täytyy varoittaa ennakkoon. Uusi Voimaeläin single on taattua kesähengailu-musiikkia. Tämä svenggaava kesähitti soi varmasti monesta boomboxista kesän aikana niin illanvietoissa uimarannalla, kuin autoradiossa road-tripillä!

Nelli Matula – Et Oo Menos Minnekkään

Et Oo Menos Minnekkään on taattua jatkumoa aikaisemmille Tää Ei Oo Ohi, Mun Kaa Kahden ja Lemmikki -singleille. Biisiin varmasti samaistuu ne tyypit joiden kumppanilla on duunipäivä, mutta itse päivää saa viettää kotona lomaillen. Biisissä jopa hieman omistautumishaluinen päähenkilö ei todellakaan halua jäädä viettämään lomapäivää yksin. Ajan henkeen tuttu bassopainotteinen taustaraita varmasti saa tilaa autoradioiden soittolistoilla.

Ellinoora feat. eetu – Bäng Bäng typerä sydän

Ellinoora esittelee kesän kynnyksellä vähän diipimpään päätyyn menevän voimabiisin. Neljän minuutin unplugged -meininki on mukavaa vaihtelua moniin bulkeimpiin kesän 2018 radiohitteihin.
Kappaleella Ellinooraa feattaamassa erinomaisesti kappaleeseen sopiva eetu. Eetu on tuttu jo lopetetusta Kauniit ja Uhkarohkeat -hittiyhtyeestä, joka ei koossaolonsa aikana julkaissut kuin yhden albumin.

Myös muita kovia vasta julkaistuja singlejä

Uutta musiikkia kuluneina päivinä edellisten lisäksi ovat julkaiseet mm. Spekti, Reino Nordin ja Elias Gould

Spekti feat. Tasis – Hei Me Lennetään

Spektin uusimmassa singlessä siirrytään Junailusta lentokoneeseen. Svenggaavat torvet ja flyygeli tuovat kappaleeseen odotettua Spektimäistä tatsia.

Reino Nordin – Kuinka Paljon Voi Rakastaa

KPVR (Kuinka Paljon Voi Rakastaa) on kuin nuorison TSNEH (Juha TapioTykkään Susta Niin Että Halkeen). KPVR on varma tunnelman nostattaja Reinon kesäfestari-kiertueella!

Elias Gould – Kipinä

Elias Gould tarjoaa rentoa ja menevää kesämusaa. Jos tykkäsit Eliaksen aiemmista “Huvilakatu” ja “Kylmää vai Kuumaa” -singleistä. Tää biisi on sulle!

 

Antti Tuisku Qstockissa 2017 | Kuva: Rami Ranta
Antti Tuisku Qstockissa 2017 | Kuva: Rami Ranta

Ja vielä aiemmin tällä viikolla julkaistiin virallinen kesäkumibiisi, jonka jo toistamiseen esittää Antti Tuisku.

“Kesäkumibiisi 2018 on todellinen kumimainosbiisi. Kappaleen läpi hoettava”Laita, laita se kumipuku päälle” -mantra jää varmasti useamman kuuntelukerran jälkeen jokaisen mieleen. Viime vuoden kesäkumi-biisiin Tyynysotaa verraten biisissä tulee huomattavasti enemmän selville biisin valmistustarkoitus. Tuskin tällaista biisiä Antti Tuiskulta muuten kuultaisiinkaan.” Lue juttu biisistä tästä.