Reino Nordin Pohjois-Suomen festarikuningas!

Reino Nordin Pohjois-Suomen festarikuningas!

Qstockilla eniten yksinoikeus -artisteja Pohjois-Suomessa. Peräti 56 artistia, joita et löydä miltään muulta festivaalilta Oulun yläpuolella.

Kovassa nousukiidossa parhaillaan oleva Reino Nordin viettää kiireisen keikkakesän 2018. Reinon keikkakalenterista kesälle löytyy ainakin 25 keikkaa. Keikoista 4 löytyy Oulun yläpuolelta. Reino Nordin löytyykin kaikkien merkittävimpien Pohjois-Suomalaisten festivaalien artistikattauksesta. 38,4 miljoonaa striimiä aiemman Antaudun -albuminsa kappaleille kerännyttä artistia pääsee katsomaan 12.7. Suomipop Festivaalilla (K18) Oulussa, 27.7. Qstockissa Oulussa, 4.8. Kemin Satama Open Airissa (K-18) ja Simerockissa Rovaniemellä 11.8.

JVG, Lauri Tähkä, Sanni ja Pikku G hallitsevat Pohjois-Suomen festivaaleja

Mikäli tarkoituksesi on kesällä päästä näkemään Jarea ja VilleGallea, SANNIa tai vaikka paluun tekevää Pikku G,tä – tilaisuuksia löytyy kyllä! Lauri Tähkä, Sanni ja Pikku G nousevat lavalle Suomipop Festivaalilla, Satama Open Airissa ja Simerockissa. JVG pyörii samoilla bäkkäreillä, tosin jättää Kemin Satama Open Airin välistä, ja esiintyy aiemmalla viikolla Oulun Qstockissa.

 

Suomipop Festivaali nostaa lavalle 2000 -luvun alkupuolen hittiyhtyeitä (K18-festivaali)

Jyväskylästä lähtöisin oleva Suomipop Festivaali valloittaa uutena festivaalina Oulun Kuusisaaren 12.-14.7. Aiemmin samoihin aikoihin Oulussa on juhlittu Rotuaaripiknikkiä, nyt nelipäiväinen Oulun keskustaan sijoittunut festivaali siirtyy uuteen Kuusisaaren tapahtumapuistoon uuden brändin turvin. Jyväskylän ja Oulun Suomipop Festivaalit ovat miltei suorat kopiot toisistaan. Kuitenkin artistikattaus on Oulussa hieman vajaavaisempi, kuin Jyväskylässä. Festivaalin artistikattauksessa on yksi Cheekin mentävä aukko. Pohjois-Suomen yksinoikeudella Cheek esiintyy Qstockissa. Oulun festivaali on myös ikärajaltaan K18 toisin kuin Jyväskylästä löytyy sallittu-alue.

Suomipop Festivaali tarjoaa ainoana Pohjois-Suomessa mm. Raptorin, Tiktakin, Nylon Beatin ja Teflon Brothersin festivaalikeikat.

Qstock tarjoaa paljon paikallista ja tämän hetken puhutuimpia nuorisosuosikkeja

Monia vuosia Oulun kesäfestari-skeneä hallinnut Qstock juhlitaan Raatissa ja Kuusisaaressa jo vakiintuneella paikalla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 27.-28.7. Kahden päivän aikana festivaalialueella pyörähtää 63 artistia. Pari viikkoa aikaisemmin järjestettävä Suomipop Festivaali selvästi verottaa artisteista pois muutamia isoja nimiä, kuten keikkatauolta palaava SANNI tai tämän hetken kovin rockbändi Haloo Helsinki!. Qstockin ohjelmistoon on löydetty kuitenkin muutaman uuden singlen julkaissut Paperi T, juuri uuden albumin julkaissut Mikael Gabriel, yhden kevään puhutuimmista albumeista julkaissut Pyhimys, suurta nousukiitoa nauttivat Vesta, Shiraz Lane ja Blind Channel. Sekä tottakai jo aiemmin mainittu Pohjois-Suomen yksinoikeus Cheekin esiintymiseen.

Satama Open Airin ohjelmistosta löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun (K18-festivaali)

Kemissä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjetettävä kaksipäiväinen kaupunkifestivaali ajoittaa tänävuonna 3.-4.8. Ohjelmistossa on otettu huomioon niin nuoret aikuiset, kuin työssäkäyvät aina eläkeläisten varhaiskonserttiin saakka. Festivaalilla selvästi luotetaan jo nimensä vakiinnuttaneisiin kotimaisiin pop-artisteihin. Festivaalin rosterista löytyy perjantaille mimmienergiaa kahden kovan voimin, kun lavalle saapuvat SANNI ja ABREU. Lauantaille on varattu ohjelmaan mm. Pikku G, Elastinen ja paluun festivaalilavoille tekevä Kasmir.

Simerock yllättää monipuolisella ohjelmistolla, josta silti löytyy jotain pureskeltavaakin

Pohjois-Suomen kolmen viikon festivaaliputken päättää Simerock 10.-11.8. Simerockin ohjelmistoon on valittu vähän yllättäen ison kohumyllyn aiheuttanut OG ULLA-MAIJA, Töis käyvä Cledos, sekä Julma H ja Sairas T.  Simerockin artistivalikoimasta löytyy useita artisteja, joiden olisi odottanut löytyvän esim. myös Qstockin valikoimasta. Pohjois-Suomen ainoana festivaalina Simerock marssittaa lavalle mm. Isac Elliotin, Aleksanteri Hakaniemen, Nelli Matulan ja vuoden naissolistin Evelinan. Rovaniemellä lavalle nousee myös ainoat Pohjois-Suomen ikärajattomat festivaalikeikkansa tekevät Haloo Helsinki!, SANNI ja Pikku G.

Eri festivaaleista julkaistaan vielä lähempänä viimehetken vinkit ja muuta hyödyllistä infoa.