Sträxön Auringonlasku kakku ohje

Sträxön Auringonlasku kakku ohje

Perjantaina 26.3 sträxöneissä saatiin kasattua mielenkiintoisilla aineksilla varustettu herkullinen kakkuohje ja nyt haluamme jakaa sen kaikille! (Sarjassamme älkää kokeilko kotona!)

Ainekset

Vaihe 1:

7 1/2dl Tuolia

125g Hattaraa

200g Suklaamunia

Vaihe 2:

1l Kissaa

125g Oreo keksejä

200g Suolaa

Vaihe 3:

3/4dl Sipsejä

1rkl Vaahtokarkkeja

1/2tl Soittorasiaa

Pinnalle:

1/2dl Kynttilöitä

1/4dl Myrkkyä

Valmistus (yli 60min)

Vaihe 1:

Kiehauta tuoli suuressa kattilassa ja siirrä kattila sivuun. Sekoita hattara ja suklaamunat tuoli seokseen. Anna seoksen immeltyä lämpimässä paikassa 1 1/2 – 2 tuntia. (Immellytä seosta esimerkiksi 50-asteisessa uunissa. Kuumenna uuni 50 asteeseen ja sammuta uuni. Kun uuni jäähtyy, sen voi aina uudelleen lämmittää 50 asteeseen, kytkeä pois päältä ja jatkaa imeltämistä.)

Vaihe 2:

Kiehauta kissa poreilevaksi. Lisää oreot, suola ja kissa seoksen joukkoon. Imellytä seosta 2 tuntia kuten edellä.

Vaihe 3:

Lisää seoksen joukkoon sipsit, vaahtokarkit ja soittorasia. Sekoita tasaiseksi. Keitä seosta liedellä kokoajan sekoittaen 10 minuutin ajan. Varo ettei seos pääse palamaan pohjaan.

Vaihe 4:

Jaa seos foliovuokiin tai Auringonlaskutuokkosiin. Täytä astiat vain puoliväliin asti, jotta reunoille jää kuohumisvaraa. Jäähdytä.

Vaihe 5:

Sekoita kynttilöitä veden joukkoon ja lisää 1-2rkl myrkkyä vuokien pinnalle. Paista 170-asteisessa uunissa noin 2 1/2 tuntia. Voit jättää Auringonlaskun vielä kypsennyksen jälkeen jäähtyvään uuniin.