Melankolian Melodiat – Yhden miehen musaohjelma, vai onko sittenkään?

Melankolian Melodiat – Yhden miehen musaohjelma, vai onko sittenkään?

Melankolian Melodiat on jatkanut neljännellä kaudellaan nettiradioaaltojen terroriaan, ja aiemmista, huomattavasti enemmän musiikkiin keskittyneistä kevyemmistä kausista poiketen, nyt keskitytään astetta syvemmin asioihin aina kevyestä, maanläheisestä elämän filosofiasta ihmiskohtaamisiin ja erilaisiin kulttuureihin ja harrastuksiin tutustumiseen. Ja juontaja Jefun tuntien, aiheisiin paneudutaan aina ennakkoluulottomasti ja pieni pilke silmäkulmassa.

Jotta ohjelma ei ois Pelkkää Vakavaa KynäNiskailua, on siinä mukana myös viihteellisiä musiikkipainotteisia ohjelmaosuuksia. Ensimmäinen on v. 2020 syksyllä lanseerattu Instagramissa suoritettava ”Ruostetta vai Räiskettä?”-biisiäänestys, jossa ruoditaan, onko jokin etukäteen mietitty biisi yhtä kamala kokemus kuin kynsien vingutus liitutaululla vai onko se oikeasti hyvä, ja varteenotettava biisi, jota voisi hyvin kuunnella myös myöhemminkin soittolistoilla. Toisena viihteellisenä segmenttinä ohjelmassa on Kierrepallohitti!, jossa tutustumme juontajan musiikkimakuun ja varsinkin niihin genreihin, joita ei odottaisi hänen kuuuntelevan. Lähetys paketoidaan uutta musiikkia esittelevällä segmentillä, joka kulkee nimellä ”Viimeinen pari uunista ulos!”

Ja eihän Melankoliset ole mitään ilman toisiaan piikittelevää ja musiikista innostuvaa Arjen Supersankariduoa, Mannista ja Nevalaista, joiden arkinen seikkailu Eräällä Nimettömällä Radioasemalla jatkuu siitä, mihin se viimeksi jäi.

Ohjelmassa sen monivuotisen historian aikana on haastateltu yhtä jos toista ihmistä aina julkkiksista mediapersooniin ja ollaanpahan päästy myös käsittelemään sellaisia aiheita, joita ei välttämättä täysin normaalissa radio-ohjelmassa kuultaisi. Tässä kokoelmassa on neloskaudella tehtyjä haastatteluita, joissa on menty synkempiin aiheisiin.

Neloskauden toisessa jaksossa käsiteltiin ammatinvaihtoa ja haastateltiin Ammattiopisto Lappiassa, Kemissä Avoin Ammattiopisto -työvoimakoulutusta vetävää opettajaa, Janne Salmelaa.

Neljännessä jaksossa Jefu pisti tutkivan journalistin hatun syvälle päähänsä ja lähti tutkimaan satanismin maailmaa tänä vuosikymmenenä kulttuurin asiantuntijan, toisen aallon modernin satanistin, Henri Hiljanderin johtamana. Samassa jaksossa haastateltiin myös Tornion seurakunnan teologia, Nona Lehtistä saman aiheen tiimoilta.

Melankolisia linkkejä:
Melankolian Melodiat löydät nyt myös Instagramista: https://www.instagram.com/MelankolianMelodiat/

Jaksot kuulet jälkikäteen: https://www.mixcloud.com/JefreAkemire/

Iskehän Melankolian Melodiat seurantaan myös Spotifyssä! Soittolistaan tulee kaikki ohjelmassa soitetut biisit aina jälkikäteen: https://open.spotify.com/playlist/03y8tu03mAEfr1jEeFasrf?si=tZyfg7rURbmjWkM-IR-gqQ