Mediatiimi

Mediatoimitus 2018

Mediatoimituksessa pääset tutustumaan radiotoimittamiseen, valokuvaamiseen, äänityöhön, vloggaamiseen, bloggaamiseen, somegamen kehittämiseen. Voit myös ottaa osaa erilaisiin paikallisiin, alueellisiin ja joskus jopa valtakunnallisiin tapahtumiin. Adapterin mediatoimitus kokoontuu joka viikko Nuorisotiedotuspiste aaltosessa keskiviikkoisin 17-20. Aaltoselle pääsee hengailemaan myös torstaisin Hertzilän lähetyksen aikaan 17-20.

Mediatiimi on ensisijaisesti tarkoitettu torniolaisille yli 13-vuotiaille nuorille, mutta messiin voi tulla tyypit myös muualta Meri-Lapista. Vai haluaisitko toimia meillä etätoimittajana? Heitä meille viestiä, yhteystiedot alhaalla.

Tutustu kaikkiin meiltä löytyviin median muotoihin klikkaamalla tästä!

Nuorisotiedotuspiste Aaltonen sijaitsee Torniossa Länsiranta 9.
Aaltosen ovi sijaitsee kahvila Karkiaisen vasemmalla puolella.
Valitettavasti Aaltonen on 2. kerroksessa, eikä meille ole esteetöntä kulkua (portaita ei voi välttää 🙁 ).

 

Lisätiedot mediatiimistä:

Lusku Lukkariniemi
Nuorisotiedotuspiste Aaltosen vastaava ohjaaja, Päätoimittaja
markku.lukkariniemi@tornio.fi
p. 0400 768 604

Aliisa Sakko
Etsivä nuorisotyöntekijä
aliisa.sakko@tornio.fi
p. 040 835 4642

Rami Ranta
Kerho-ohjaaja, Webtuottaja
rami@adapterimedia.fi
p. 040 371 1147

 

Adapterin lyhyt historia

Adapteri oli Tornion nuorisotoimen alaisuudessa toiminut mediahanke vuosina 2012-2015. Toimintaa rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriö. Vaikka hanke päättyikin – Adapterin jutut jäivät osaksi Nuorisotiedotuspiste aaltosen sekä Tornion nuorisotoimen toimintoja. Osaksi Adapterin mediatoimitusta pääsee kuka tahansa yli 13-vuotias, joka asustelee edes suhteellisen lähellä Torniota.

Adapteri oli alunperin blogimuotoinen sivusto osoitteessa www.adapteritornio.blogspot.fi. Ensimmäinen kirjoitus “Muisteloita: Aarteenmetsästys” julkaistiin blogissa keskiviikkona 22. elokuuta 2012. 2012 vuonna perustettu blogspot -blogi oli aikojensa hittejä julkaisualustana. Kovinta hittiaikaa Adapterin blogissa oli lokakuussa 2014, jolloin kuukauden aikana blogiin tuli jopa 20 uutta kirjoitusta. Blogissa ehdittiin kuuden vuoden aikana julkaista juttuja paikkakunnan ajankohtaisista puheenaiheista, kirjavinkkejä, mediakerhon tuottamia videoita, keikka-arvosteiluita ja -fiiliksiä, Nuva;laisten ja kerhokävijöiden blogeja sekä Curlyyn kirjoitettuja artikkeleita.

Syksyllä 2017 alettiin kehitellä Aaltosen mediatoimintojen uudistusta, sekä blogin ja radiotoiminnan yhdistämistä. Talven aikana uutta visiota ja ideoita etsittiin, ja keväällä päästiinkin jo rakentamaan uutta Adapteri Mediaa. Uusi Adapteri Media yhdistää mediatoiminnot yhden artikkelin alle kannustaen nuoria kokeilemaan myös muita mediatoimittamisen muotoja. Nyt radiojuttuja voi helposti elävöittää tekstimuotoisilla lisäartikkeleilla ja radioon voidaan ottaa puheenaiheeksi toisen nuoren kirjoittama juttu omalta mediasivustolta. Uudistuksen myötä Adapterille ja Hertzilälle haettiin myös omaa brändiä ja yhteistä ilmettä. Uusi Adapteri Media julkaistiin kesällä 2018 ja otetaan käyttöön syksyllä 2018.